Франция се наложи с 4:2 над Русия в първи мач на "Стад Де Франс" след атентатите в Париж миналата година.

Контролната среща бе щастлива за Н'Голо Канте. Младият полузащитник на Лестър отпразнува рождения си ден с първи мач за националния като титуляр и с първи гол за Франция.

Именно Канте откри резултата в деветата минута, след изящно подаване на Антоан Гризман. Гризман намери Канте на границата на пеналта, той навлезе с топка в крака и от десетина метра шутира точно за 1:0.

Андре-Пиер Жиняк реализира в 38-та минута второ попадение, след центриране отново на Гризман, което нападателят засече с глава.

Така приключи и първото полувреме, преминало доста скромно за Русия. Сборная се представи по-добре след почивката и Александър Кокорин в 56-та минута намали, след атака на Алан Дзагоев отдясно.

Дмитри Пайе обаче възстанови аванса на Франция в 64-та минута, с фантастично изпълнен пряк свободен удар.

Само четири минути по-късно Юрий Жирков получи от Олег Шатов и вкара второто попадение за Русия.

Кингсли Коман обаче пак даде преднина на Франция, и оформи крайното 4:2 в 76-та минута. Той финтира стража на Русия в пеналта, и прати топката в мрежата.

Това бе и последното попадение в интересния мач, завършил със седма победа в последните осем двубоя на Франция. Русия пък регистрира второ поражение от последните си три проверки.