Националните селекции на Германия и Австралия не успяха да се победят, като завършиха при 2:2 в контролна среща помежду си.

Точни за Германия бяха Марко Ройс и Лукас Подолски, докато за Австралия Тройзи и Миле Йединак реализираха попадения.

Германия имаше превъзходство през първата час, но след като поведе остави инициативата, която бе умело поведена от съперника на Бундестима. Така астралийците след като изравниха, поведоха, а световните шампиони трябваше да вложат повече усилия, за да стигнат до равенството.

Преди първия съдийски сигнал бе запазена минута мълчание в памет на загиналите в самолетната катастрофа в Алпите.

Двубоят започна с традиционния домакински натиск, а Марко Ройс бе в основата всички по-сериозни положения през първата част. Той притесняваше значително отбраната на Австралия, а изявите му бяха възнаградени и с гол.

В 16-ата минута Ройс засече остро центриране и се разписа, но попадението не бе зачетено поради засада. Само минута по-късно, в 17-ата, Германия поведе, а Ройс отново бе в центъра на събитията. Сами Кедира направи великолепен пробив от ляво, а Марко Ройс засече за 1:0.

След гола световните шампиони допуснаха известно отпускане в редиците си. Така последваха минути, в които Австралия упражни известен натиск. Това даде ефект и в 40-ата минута Тройзи върна интригата в мача, като изравни – 1:1. След изпълнение на тъч, топката попадна в Бърнс, който центрира хубаво от ляво, а Тройзи с глава засече за изравняването.

В началото на втората част Марко Ройс се отчете с невероятно изпълнение, но Мат Райън се разпъна максимално и изби топката.

В 50-ата минута Австралия хвърли в размисли Германия. След великолепно изпълнен пряк свободен удар от Миле Йединак топката се озова в мрежата на Рон-Роберт Зилер за 2:1 и така Бундестимът се озова в позиция на догонващ. Това не се понрави на феновете, които си позволиха освирквания по адрес на момчетата на Йоаким Льов. Точно в този момент обаче Германия напомни за себе си.

Лукас Подолски изравни в 81-ата минута. Той вкара 48-я си гол в кариерата си. В основата на атака бе Йонас Хектор, който центрира по земя към Андре Шюрле от ляво, а той комбинира с Подолски, който матира Мат Райън – 2:2.

До края Германия имаше още няколко положения, които обаче не успя да доведе до успешен завършек.

В друга контролна среща Дания победи с 3:2 САЩ.