В стотния мач на голямата си звезда Златан Ибрахимович за националния тим, Швеция постигна равенство 1:1 като гост в Австрия на старта на европейските квалификации. Пред повече от 48 хиляди зрители домакините поведоха в 7-ата минута чрез Алаба, а шведите изравниха в 12-ата с гол на Зенгин. Домакините откриха, след като Давид Алаба реализира от дузпа. Тя бе отсъдена за играя с ръка на Себастиан Ларсон в наказателното поле.

Шведите изравниха само пет минути по-късно, след като Еркан Зенгин вкара, след чудесен пас от Златан Ибрахимович. Зенгин бе фаулиран и след изпълнението топката бе свалена от Ибрахимович с глава към Зенгин, който овладя на гърди и отправи неспасяем удар с десния крак към вратата на Австрия.

Отново 29-годишният полузащитник демонстрира страхотна техника и стреля опасно към Алмер, но уцели гредата. Гостите продължиха да търсят ново попадение, но австрийците също имаха своя шанс в 40-ата минута, когато застрашиха Андреас Исаксон, но стигнаха само до корнер. В 45-ата Марк Янко отправи удар с глава около точката на дузпата, но Искаксон демонстрира брилянтни рефлекси и спаси.

След почивката и двата тима създадоха опасни положения, но резултатът остана непроменен. Австрийците отправиха повече удари към вратата на Швеция, като в 53-ата Давид Алаба опита да намери съотборник с отличен пас към наказателното поле, но защитник изби. Само минута по-късно Исаксон отново бе на мястото си и отрази удар от далечно разстояние на Златко Юнузович.

Капитанът на Швеция Златан Ибрахимович пък застраши домакините в 57-ата минута също от разстояние, но ударът му бе блокиран. Десет минути по-късно отново Ибрахимович бе в центъра на събитията, но изстрелът му мина в страни от левия стълб на вратата на Австрия

В тази група G по-рано през деня Русия победи с 4:0 Лихтенщайн, а Черна гора се справи с Молдова с 2:0.

Стартови състави:

Австрия: Алмер, Клейн, фукс, Драгович, Алаба, Хинтерегер, Юнузович, Хамик, Янко, Арнаутович

Швеция: Исаксон, Олсон,Гранквист, Бенгтсон, Антонсон, Калстрьом, Зенгин, Ларсон, Екдал, Дурмаз, Ибрахимович