Твърде кратка и малко странна бе пресконференцията на селекционера на националния отбор на Норвегия по футбол Пер-Матиас Хьогмо преди квалификационния мач за европейското първенство през 2016 година с България, който ще се играе утре на Националния стадион "Васил Левски" с начален час 21.45 часа. 

Първо въпроси задаваха норвежки журналисти на норвежки език без превод на английски език. А след това думата бе дадена на българските журналисти. 

На въпрос на български журналист дали неговият отбор е фаворит в утрешния мач, Пер-Матиас Хьогмо отговори: "Не, не сме фаворити, когато България е домакин. Освен това България показва израстване в играта си, направи 2:2 с Италия и контролираше мача с Малта". 

Запитан от български журналист дали България има ключов играч, Пер-Матиас Хьогмо отговори: "Да, Попов е такъв. Не трябва да му даваме празно пространство. При предишния треньор той играеше като крило, сега играе като номер 10. Мисля, че това е добър ход, защото той е достатъчно хитър да намира празно пространство". 

"Хубаво е да сме в България, в София. Щастлив съм да бъда тук", завърши изказването си на кратката пресконференция в зала "Родина" селекционерът на норвежкия национален отбор. 

След пресконференцията норвежките национали тренираха на Националния стадион "Васил Левски". /БТА