Световният шампион Германия стигна до логична победа с 2:0 в Тбилиси срещу Грузия в мач от Група D на европейските квалификации. Така акцията на немците в Кавказ се оказа успешна, въпреки съпротивата до първия гол на грузинците.

Още в 5-ата минута Марко Ройс уцели гредата на грузинската врата, след като преди това вратарят Лория успя да отклони топката.

В 17-ата минута грузинците опитаха да затруднят Нойер от пряк свободен удар, но шутът на Кобахидзе не бе засечен на втора греда от Канкава.

Световните шампиони имаха 71% владеене на топката, но дълго бяха стерилни пред гола, въпреки че отправиха цели 14 удара само през първата част. Грузинците компенсираха с много агресия и отдаденост.

Немците стигнаха до нови добри ситуации в 24-ата и 26-ата минута, но отново не стигнаха до завършващ удар.

В 29-ата минута отново Ройс беше много близо до откриване на резултата, но удар му мина на сантиметри от десния стълб на грузинската врата.-

В 39-ата минута логичното се случи и Германия поведе в резултата. Гьотце успя да пробие през центъра на защитата на домакините, пусна към непокрития Ройс и той се разписа от третия опит в този двубой – 0:1.

В 42-ата минута отново Ройс стреля много опасно, а веднага след това и голямо разбъркване за малко не доведе до втори гол. Впоследствие все пак топката бе изпратена във вратата на грузинците, но Ройс бе в чиста засада.

Грузинците видимо рухнаха и в 45-ата минута Томас Мюлер нахлу през центъра и изпрати топката встрани от обсега на Лория.

В третата минута от добавеното време на първата част и Йозил се пробва, но Лория успя да спаси удара му.

Втората част започна с по-равностойна игра, като грузинците успяха да направят две-три нелоши слизания до вратата на Нойер.

В 60-ата минута обаче страхотен удар на Ройс разтресе напречната греда на грузинската врата.

Постепенно немците отново свиха обръч около вратата на Грузия и между 74-ата и 75-ата минута отново имаше сериозно напрежение за Лория.

В 79-ата минута Йозил стреля от средна дистанция, но топката премина встрани от грузинската врата.

В края на мача на два пъти привърженици на Грузия нахлуха за кратко на терена на стадион "Борис Пайчадзе". Германия регистрира логичен успех с 2:0.

С тази си победа с 10 точки Германия се изравни с водача Полша в Група D, но поляците играят по-късно вечерта като гости на Ирландия. Грузинците са предпоследни в групата с 3 точки.