Португалия е само на точка от Евро 2016, след победа в Албания с 1:0.

При победа или поне хикс срещу Дания в следващия кръг португалците отиват на Европейско. Сега те са с 15 точки начело на група I, пред Дания с 12, Албания с 11, и Армения и Сърбия с по 2 и 1 съответно. Датчаните обаче имат само още един мач от групата, докато албанците ще играят два, и могат да заемат втората позиция.

Португалците се измъчиха много, за да стигнат до успеха, и едва в добавеното време един гол на Мигел Велосо им донесе трите точки.

Суперзвездата на Португалия Кристиано Роналдо остана без попадение в четвърти пореден мач, но имаше куп положения. Само късметът спаси албанците от гол през първото полувреме.

В 13-та минута Нани удари гредата, а на няколко пъти топката прелиташе на сантиметри от стълбовете.

Второто полувреме бе още по-интересно, но отново продължи без голове.

В 55-та минута Дани засече страхотно центриране с глава, и само Етрит Бериша остана на пътя на топката.

Албания имаше златен шанс в 74-та минута, когато гредата се оказа помощник и за Португалия. Сокол Чикалеши отправи бърз удар от наказателното поле, и само намесата на португалски защитник отклони топката в гредата, и оттам тя излезе.

Елисеу имаше още един шанс в 80-та минута, когато шутът му прелетя над напречната греда.

Чак във втората минута от добавеното време, в наистина финалния шанс за Португалия, Рикардо Куарешма центрира от корнер, а Велосо с глава се оказа най-съобразителен между куп играчи, и от пет метра намери мрежата за 0:1.