Унгарските и румънски фенове сътвориха най-вече Дербито на Дунава, както наричат това съперничество. На стадиона то приключи без голове - 0:0, но бе предшествано от сериозни сблъсъци по улиците на Будапеща.

Феновете на двата отбора вилняха из града, обръщаха коли и полицията имаше много работа. На терена после имаше отново много битка, но и малко футбол за крайното 0:0 между Унгария и Румъния.

Мачът се игра на 23-хилядния „Групама Арена“ в Будапеща, домът на Ференцварош. На терена за гостите титуляри бяха играчите на Лудогорец Клаудиу Кешеру и Андрей Препелица, а Козмин Моци бе резерва.

Клаудиу Кешеру отправи първия изстрел във вратата на домакините в 22-ата минута, отправяйки изстрел от 30 метра към Гаор Кирай.

В 36-ата минута Салай обстрелва вратата на Румъния, но вратарят Татарушану отрази удара му с вещина, избивайки в корнер.

Битката на терена бе ожесточена, но пък напрежението пречеше на унгарци и румънци да извадят най-доброто от себе си.

В 51-ата минута Щилер притесни румънския вратар Татарушану, който улови, а веднага след това за малко да му отнемат топката.

В 60-ата минута Кешеру опита да стигна до важен гол в полза на северните ни съседи, но защитник успя да го блокира.

Минута след това нападателят на Лудогорец бе в епицентъра на напрежение между играчите и получи жълт картон заедно с унгареца Салай.

Кешеру имаше чудесна възможност да се разпише за Румъния от пряк свободен удар, но не уцели вратата.

Торже отправи опасен изстрел към вратата на 39-годишния Кирай, но стражът на Унгария се справи и отрази.

Северна Ирландия се възползва от равенството в Будапеща и с победата си с 3:1 като гост на Фарьорските острови излезе начело в група F с 16 точки, изпреварвайки Румъния с точка.

Северноирландците откриха резултата в Торшавн с гола на Гарет Макоули в 12-ата минута. С глава защитникът на Уест Бромич преодоля вратаря на домакините Гунар Нилсен за 0:1.

Храбрите фарьорци обаче нямаха намерение да се предават и изравниха чрез Едмундсон в 36-ата минута. Дълго изпълнение на тъч предизвика суматоха в пеналта на северноирландците и от това се възползва Едмундсон и направи 1:1.

В 65-ата минута обаче авторът на попадението за домакините Едмундсон получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко на терена.

Това се оказа решително за хода на двубоя, защото Северна Ирландия успя да вземе предимство и в резултата от числения си превес.

Гарет Макоули в 71-ата минута в стория си гол и Кайл Лафърти четири минути по-късно дадоха решителен аванс от два гола за гостите, които взеха ценни три точки.

Гърция се издъни за пореден път, губейки у дома с 0:1 от Финландия. Южните ни съседи още нямат победа в тази група и са последни в класирането.

Гърците имаха надмощие през първото полувреме, но Митроглу, Фортунис и Аравидис направиха пропуски.

Влезлият в 67-ата минута в игра за Финландия Похянпало попари гърците осем минути по-късно, когато след блокиран удар на Садик топката попадна в резервата и той реализира единствената възможност за северняците.

В групата води Северна Ирландия с 16 точки, пред Румъния с 15, Унгария с 12, Финландия със 7, Фарьорските о-ви с 6 и Гърция с 2 точки.