Отборът на Белгия победи Кипър с 1:0 с късен гол на Еден Азар в 86-ата минута. Успехът изведе Белгия само на точка от лидера в група В Уелс. Белгия има 17, а Уелс 18 точки във временното класиране. Тимът на Босна и Херцеговина пък се намеси в битката за третото място, след като би Андора с 3:0 и с 11 точки в актива си е на две от Израел, който е с 13 точки до момента. Съставът на Андора остава с осем поражения от осем мача и без точка до момента.

Белгийците имат мачове с Израел и Андора в оставащите срещи, освен с Белгия Израел ще играе и с Кипър, а Уелс има мачове с Босна и Андора.

Кипър имаше шансове да открие резултата още през първото полувреме, като още в 8-ата минута Кевин де Брюин вкара топката в мрежата на Кипър, но бе отсъдена засада. Стражът на домакините Антонис Йоргалидес спаси вратата си в 20-ата минута, след като отази удар на Де Брюин, а белгийците стигнаха само до корнер. Кевин де Брюин продължи да тормози защитата на Кипър, като в 36-ата пусна чудесен пас към наказателното поле, който обаче бе пресечен в последния момент. Само четири минути по-късно пак новият играч на Манчестър Сити овладя топката и реши да стреля, но Йоргалидес внимаваше.

След почивката Еден Азар се впусна в страхотна индивидуална акция, като напредна и стреля, но отново вратарят на Кипър се намеси навреме. Само две минути по-късно Кевин де Брюин изпрати топката покрай лявата греда. Пак Азар бе близо до гол в 60-ата минута, но и той пропусна.

Белгийците увеличиха натиска в последните десетина минути, като в 81-ата Драс Мартенс стреля от свободен удар от средно разстояние, но без особена опасност за вратаря Йоргалидес. Натискът на Белгия все пак даде резултат в 86-ата минута, когато Мертенс намери отлично Еден Азар и този път нападателят не сгреши, за да донесе успеха на белгийците и ценни точки в битката за класиране на шампионата на Стария континент.

Босна и Херцеговина не остави съмнение в превъзходството си над Андора и записа успех с 3:0. И трите попадения паднаха още до почивката. Ермин Бичакчич откри в 14-ата минута, след пас от Ермин Зец. В 30-ата Един Джеко удвои, а в самия край на първата част, в 45-ата минута Сенад Лулич направи резултата 3:0 за Босна и Херцеговина.

Домакините имаха още шансове, като в първите минути след починката Анел Хаджич пропусна, а в 51-ата Ведад Ибишевич също се размина с попадение. Гостите от Андора пробваха да застрашат вратата, пазена от Асмир Бегович, като в 48-ата минута Марк Гарсия не успя в намеренията.

В 63-ата минута двата тима останаха с човек по-малко, след като реферът даде директни червени картони на Мухамед Бешич от Босна и Херцеговина и на Виктор Родригез от Андора. В 89-ата минута Милан Джурич пробва мерника си, но без успех и така резултатът остана 3:0 за Босна. 

Босна вече има 11 точки на четвъртото място във временното класиране в група В два кръга преди края на евроквалификациите.