Приказката на Лестър в английската Висша лига накара футболният свят да се обърне и да погледне към другите малки чудеса, случили се в най-популярната игра на планетата.

Лестър си е Лестър, но ето и останалите приказни истории:

Брайън Клъф и неговият Нотингам Форест: Клъф и Нотингам достигнаха от някогашната втора дивизия до Висшата лига. Впоследствие Нотингам спечели тогавашната 1 Дивизия, и след това две последователни Европейски купи (1979 и 1980).

Националният отбор на Дания от 1992: Спечели Европейското първенство през 1992-ра година, след като в последния момент замени Югославия на турнира. Отборът бе събран от почивка, и въпреки малкото време за подготовка, спечели финала срещу Германия с 2:0.

Ейбар: Ейбар е малко баско градче с население от 27 000 души. Като истинска Пепеляшка на испанския футбол, отборът с най-малкия бюджет премина от Сегунда Б, в Сегунда А, и чак до Примера дивисион.

Уимбълдън спечели ФА Къп през 1988: Седем години преди финала, Уимбълдън играеше в Южната Висша лига, а на финала бе абсолютният аутсайдер срещу могъщия Ливърпул. Голът на Лоре Санчес в 37-та минута поднесе една от най-големите изненади в историята на финалите на ФА Къп.

Гърция и европейската титла от 2004-та: Грозно, но ефективно. Под ръководството на Ото Рехагел, Гърция успя да стигне финал в Португалия, където игра срещу домакините. 1:0 бе достатъчно, за да осигури най-големия успех в историята на гръцкия футбол.

Уестърн Сидни Уондърърс: Шампиони на Азиатската Шампионска лига от 2014-та. Клубът, основан през 2012-та година спечели най-голямата купа в Азия само две години по-късно. Това е и първият австралийски отбор с отличието, след успех на финала над саудитския Ал Хилан.

Кастел ди Сангро: Мъничкият отбор бе увековечен от американския писател Джо МакГинис в цяла книга. Той стигна до Серия Б в Италия през сезон 1996/1997, и зарадва шестхилядното градче, макар и за много кратко.

Верона: Спечели Серия А през 1985-та година. В първенство, доминирано от Ювентус, Милан и Интер, Освалдо Баньоли събра отбор младоци с няколко опитни играчи, и само с две загуби за цял сезон, спечели Скудетото, за първи и последен път в историята на региона Венето.

Камерун на Световното през 1990-та: Въпреки че стигна само до четвъртфинал, от момента, в който победиха Аржентина в първия си мач, през фамозното празнуване на головете на Роже Мила, камерунците бяха звездите на това Световно първенство, до отпадането си с дузпи от Англия.