Футболистът на Барселона и френския национален отбор Жереми Матийо потвърди в интервю за вестник „L'Equipe“, че на 31 март е бил отстранен менискуса на дясното му коляно. Решението, което е взел Матийо ще му позволи да се върне по-бързо в игра и да вземе евентуално участие на Европейското първенство, ако попадне в състава на селекционера Дидие Дешан.

Матийо вече поднови тренировки със съотборниците си от Барселона и се очаква да се завърне в игра в дербито на Каталуня срещу Еспаньол.

„Реших да премахна менискуса си, за да мога да участвам евентуално на Европейското първенство. Това мое решение бе съгласувано с клуба ми. Когато се пенсионирам, ще видя какви ще бъдат последиците. На 60 години най-вероятно ще куцам, но това е краят на моята кариера“, коментира Матийо.

На 29 октомври французинът ще навърши 33 години.

„Аз съм възстановен. Всичко ще зависи от избора на треньора за Европейското първенство, но физически ще съм готов. Когато бях контузен, мислех, че съм прокълнат. Първоначално помислих, че съм скъсал връзки. Когато разбрах, че е менискуса, почувствах облекчение“, каза още Жереми Матийо.