Спортният министър на Русия Витали Мутко обеща мащабни  промени в националния отбор след загубата с 0:1 при визитата на  Австрия. Мутко изгледа срещата между двата между двата тима от  трибуните на стадиона във Виена, но изглежда е останал крайно  недоволен от видяното.

"Никой не е щастлив нито с резултата, нито с играта, която  показахме", каза министърът пред "Спорт Експрес". "Стилът ни на игра е като на среден европейски отбор,  излязохме от топ 30 в класацията на ФИФА, а до края на годината  сигурно ще бъдем и извън първите 40", каза Мутко. "В следващите дни ще анализираме случилото се и ще излезем с конкретни мерки. Нуждаем се от радикална промяна."

"Националният отбор регресира в последно време, младежките  формации са много слаби и практически се върнахме в 2005 година, когато започнахме да строим този проект от нулата", заяви  недоволният Мутко. През януари тази година футболната федерация на Русия удължи договора на Фабио Капело като наставник на националния отбор до 2018 година.

В последните месеци обаче руснаците имат само 1  победа в официален мач - над Лихтенщайн с 4:0, намират се на  трето място в квалификационната си група, а освен това отпаднаха скоропостижно и на световното първенство. Във вторник Русия играе приятелски мач с Унгария, който  според много от местните анализатори ще бъде последен за Капело  като национален селекционер./БТА