Бившият нападател на английския национален отбор Майкъл Оуен смята, че феновете на „трите лъва“ ще се нуждаят от дълго време, за да повярват отново в своите любимци.

Снощи островитяните потеглиха успешно по пътя си към Евро 2016, като победиха Швейцария с 2:0 като гост. За Оуен обаче това няма да е достатъчно, за да изтрие спомена за провала на Мондиал 2014 и отпадането в групите.

„Не мисля, че феновете на Англия ще повярват истински в отбора. Не и докато не направим нещо значимо на голям турнир“, каза бившият играч на Ливърпул, Нюкасъл и Манчестър Юнайтед.

„Постоянно се класираме, но дори и да преминем през тази група без загуба, което лесно постижимо, си мисля, че феновете пак ще бъдат скептично настроени за шансовете ни на Евро 2016.“

„Англия се нуждае от страхотно представяне на голям турнир преди всичко. През последните 4 или 5 години малко или много загубихме вяра. Това се отнася и за играчите, те са просто хора и със сигурност не се чувстват по-различно от останалите“, каза още Оуен.