Капитанът на албанския национален отбор по футбол Лорик Цана заяви, че дори охранителите на стадиона в Белград също са аткували него и съотборниците му по време на драматичната европейска квалификация със Сърбия снощи.

Мачът беше прекъснат в 41-ата минута бе прекратен, след като дрон с албанското знаме обикаляше стадиона, а сблъсъците се отприщиха, когато Стефан Митрович улови флага.

Албанските играчи веднага му се нахвърлиха, а след това на терена се появиха и феновете на домакините.

„Дойдохме в Белгард да играем футбол, но бяхме атакувани от сръбските фенове. Ние просто искахме да приберем банера и тогава всичко щеше да се върне към нормалното. Обаче бяхме атакувани. Видях фен на Сърбия със стол, който атакува моите съотборници. Трябваше да ги защитя.“

„Имам рана на лицето си, а Таулант Джака е с подут нос и насинени очи. Гардовете атакуваха нас, вместо да ни пазят. Делегатите на УЕФА видяха какво се случва и искаха да продължим мача пред празен стадион, но беше невъзможно да се върнем на терена. Футболът е игра, която е създадена да забавлява, а не да предоставя такива сцени“, коментира Цана.