Легендата на Арсенал Рей Парлър упрекна индиректно селекционера на английския национален отбор Рой Ходжсън заради позицията, на която пуска Джак Уилшър. Според бившия халф на „топчиите” 22-годишният играч е стигнал тавана си за „трите лъва” като опорен полузащитник.

При победата с 5:0 над Сан Марино Уилшър получи шанс да играе като атакуващ халф и впоследствие бе избран за играч на мача. Тъкмо това накара Парлър да вземе отношение по повод поста на родения в Стивънидж играч.

„Наистина си мисля, че неговата най-добра позиция е тази на атакуващия полузащитник”, коментира бившият ас на Арсенал. „Неговата игра е най-добра, когато прави тези двойни подавания около наказателното поле.”

„Той знае точно кога да подаде топката, задържа я достатъчно и често се включва в атака – мисля, че там Джак е най-добър. Винаги съм мислел, че трябва да играеш редовно на тази позиция, на която ще действаш и в националния отбор. Според мен на Рой Ходжсън му предстои голямо решение.”

„Наистина вярвам, че Джак ще се справя по-добре по-напред. За мен той се е изчерпал като опорен халф. Наистина искам да го гледам около наказателното поле, където да създава шансове”, допълни Парлър.