Сърбия успя да изкопчи късно равенство 1:1 като гост на Армения в европейска квалификация от група I. Зоран Тошич беше единият от героите за селекцията на Дик Адвокаат, а другият беше вратарят Владимир Стойкович, който отрази дузпа седем минути преди края на срещата и така не позволи домакините да поведат с два гола.

Първото полувреме не беше не от най-интересните, а и гостите дадоха свидна жертва. В 26-ата минута футболистът на Ливърпул Лазар Маркович остана да лежи на терена след остро единоборство и въпреки опитите си да се изправи, не успя да продължи мача. Здравко Кузманович влезе на негово място.

В 29-ата минута сърбите стигнаха до първата чиста ситуация в мача. Зоран Тошич центрира от корнер, Бранислав Иванович скочи най-високо, но не уцели много добре топката и я прати над вратата. Две минути по-късно Маркос Пицели опита опасен изстрел към далечния ъгъл на Стойкович, който отрази с хубав плонж.

В 37-ата минута опасността отново бе пред вратата на арменците. Зоран Тошич навърза няколко човека в наказателното поле, но изстрелът му от около 8-9 метра нямаше достатъчно сила, за да затрудни Березовски.

През втората част отново по-добрите положения бяха в полза на Сърбия, ала пропуските на Стефан Митрович и Тадич можеха да струват скъпо. В 73-ата минута защитата пред Стойкович не изчисти убедително центриране от корнер, топката попадна у Пицели, който центрира към точката на дузпата , а там Роберт Арзуманян с глава опъна мрежата за 1:0.

Ситуацията се влоши десет минути по-късно под сериозния натиск на домакините, които стреляха от почти всяка ситуация. В 83-ата минута Саркисов насочи опита си в очертанията на вратата, а Митрович игра с ръка внаказетлоното поле. Пицели пое отговорността да изпълни, но Стойкович отрази както първия му изстрел, така и последвалата добавка.

Инфарктният завършек настъпи в 90-ата минута ,когато далечен шут на Тадич бе отбит от арменски защитник. Кълбото отиде при Тошич, който от границата на наказателното поле безкомпромисно стреля под гредата за 1:1.

Така Сърбия потегли с равенство в квалификациите и заема третото място в група I. Армения пък остава четвърти с равен и загуба от първите си два мача. От 21,45 часа започва другият сблъсък от потока между Дания и Албания.