Мениджърът на националния отбор на Уелс Крис Коулмън е готов да поднови договора си с Футболната асоциация на страната, след като Драконите си осигуриха участие на Европейското първенство по футбол догодина.

Но самият специалист се надява на някои структурни промери, за да продължи маршът на Уелс и по-нататък, твърдят медиите в страната. Въпреки поражението с 0:2 като гост на Босна и Херцеговина Уелс няма как да бъде изместен от второто място в групата и това стана факт след поражението на Израел като домакин на Кипър.

Класирането на финали на Европейско първенство е първото участие на тази малка страна на голям форум след Световното първенство през 1958-а година в Швеция, водени от легендата Джон Чарлс.

"Ние трябва да сме щастливи от постигнатото. Но и трябва да си поговорим за бъдещето и не за моя договор, а основно за структурни промени и как ще продължим напред. Има много важни моменти, които ние трябва да променим. Да, ние направихме този успех, но за да продължим по-нататък, на друго ниво, се нуждаем от някои корекции“, коментира 45-годишният специалист.

"Става въпрос за хората от щаба, за хората, които се грижат за националния отбор във федерацията".

"Сега следващата ни цел е да се класираме за Световното първенство през 2018-а година. Ако аз остана да водя отбора, ще поискам някои неща да бъдат по-различни. Но Световното първенство е нещо съвсем различно и ако не успеем, ще си понеса отговорността, добави той без да влиза в конкретика“, каза още Крис Коулмън.