Намиращият се в отлична форма от началото на сезона Диего Коща заяви, че основната цел пред него е да успее с националния тим на Испания. Голмайсторът на Челси се превърна в „ябълката на раздора“ между селекционера Висенте дел Боске и мениджъра на Челси Жозе Моуриньо, като португалецът обяви, че футболистът му може да играе само по един мач седмично заради здравословни проблеми, намеквайки на Дел Боске да не вика нападателя за мачовете със Словакия и Люксембург.

Въпреки всичко Коща попадна в тима на Дел Боске, но увери, че няма да играе в европейските квалификации, ако не се чувства напълно здрав.

„Тук съм, за да играя. Имах някакви проблеми, но нещата стават все по-добре. Вече изиграх три мача за една седмица, и Дел Боске знае, че имам леки проблеми, но ще им обърна внимание през седмицата“, коментира Коща.

Нападателят все пак заяви, че няма да предприема никакви рискове: „Не искам да бъда между Челси и Испания. Моуриньо не ми е казвал нищо. Аз съм този, които взема решенията в зависимост от това как се чувствам. Тук вярвам в треньора, треньорския екип и ако има някакъв проблем, то аз им казва,. Ако съм контузен и съм тук, то няма да играя, защото нещата могат да се влошат.“

„Това, което искам най-много е да успея тук с националния отбор. До момента нещата не се развиваха както си мислех, че ще се развият или както хората очакваха“, каза още Диего Коща.