Селекционерът на Италия Антонио Конте възнамерява да направи смел ход, като повика в състава си за Евро 2016 нападателят на Фиорентина Федерико Бернардески вместо звездата на Наполи Лоренцо Инсиние.

Според „Гадзета дело спорт“ специалистът е останал удивен от трудоспособността на Бернардески и способността да му изпълнява непривични роли (при Педро Соуса досега той игра като крило, офанзивен халф, втори нападател и дори халф-бек). 22-годишният играч има само един гол в Серия А, макар да изигра цели 24 мача. Талантът на „виолетовите“ може да се похвали с 4 асистенции. Далеч по-силни са изявите му в Лига Европа, където той вкара 4 гола в 7 мача, преди Тотнъм да елиминира Фиорентина в 1/16-финалите.

Бернадески не можеше да получи по-престижна похвала

Инисиние от своя страна е сред ключовите фигури за Наполи дотук през сезона. 24-годишният играч има 11 гола и 10 асистенции в 27 мача от калчото, а също и 5 гола в 5 мача в Лига Европа.

„Гадзета дело спорт“ твърди, че пренебрегването на неаполитанеца ще бъде неговото наказание за това, че той напусна лагер на националния отбор през октомври заради проблем с коляното. Той бе повикан за последните две евроквалификации срещу Азербайджан и Норвегия, ала предпочете да не се явява, за да могат клубните лекари да го прегледат детайлно и да продължат лечението му.

Инсиние има 6 мача и 1 гол за „скуадра адзура“, ала не е играл за родината си от края на Мондиал 2014. В турнира той изигра 33 минути при загубата с 0:1 от Коста Рика.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS