Селекционерът на Италия Антонио Конте отказа да коментира какво ще се случи с кариерата му след края на Евро 2016. Той има договор с федерацията до 30 юни догодина и въпреки че шефовете искат да го задържат, той не бърза все още да се обвързва. 

"Няма да крия, че бъдещето ми начело на Италия ще зависи много от развитието на участието ни на Европейското. Каквото и да се говори, аз съм наясно, че ще бъда съден по резултатите си."

"Иска ми се да повторим представянето си от преди четири години, когато стигнахме финала. Не е честно всички да си мислят само за Световното първенство в Бразилия, което беше ужасно, и да забравят как играхме в Полша и Украйна", сподели Конте пред "Раи". 

Той изрази възмущението си от календара за контроли на ФИФА преди големите първенства, както и заради начина на подреждане на мачовете от първенството в Италия, което няма да му позволи да види отбора си чак до март догодина. 

"Ядосан съм, не, бесен съм, че няма да мога да съм с момчетата чак до март. За да постигнеш добри резултати, трябва да работиш много и в много дълъг период от време. След като не се виждаме толкова много време с момчетата, ще трябва да започвам отначало всеки път, като се съберем", сподели още Конте.