Селекционерът на Италия Антонио Конте взе решение да отмени събирането на националния отбор, насрочено за този месец. Новината беше потвърдена от Италианската футболна федерация.

Наставникът вече се оплака гласно от трудностите, които среща в задачата си, тъй като прекарва прекалено малко време с футболистите. Към края на миналата година Конте се срещна с представители на всички елитни клубове и двете страни се разбраха за извънреден сбор през февруари, макар че отбори като Ювентус намекнаха, че може и да не пуснат своите играчи.

Според правилника на ФИФА лагери за националните отбори извън датите за международни мачове не могат да бъдат с предимство пред клубните надпревари, така че реално тимовете от Серия А не могат да бъдат задължени да пратят играчите си.

Затова Италианската футболна федерация с официално съобщение отмени планувания тридневен лагер (9-11 февруари), а Конте си пожела за в бъдеще „скуадра адзура“ да има по-висок приоритет. „Предвид отговорите, които получихме, избрахме да не проведем събитието, което в този си вид нямаше да е от полза нито на клубовете, нито на националния отбор. Надявам се все пак отсега нататък да можем да работим заедно в търсенето на решения, които да направят така, че отборите от калчото да считат националния тим за важна тема“, каза Конте.