Селекционерът на Италия Антонио Конте разкри, че ще направи промени в стартовия си състав за двубоя срещу Малта от квалификационна група Н по пътя към Евро 2016.

Лидерът в потока, където е и нашият национален отбор, гостува тоталния аутсайдер утре от 21,45 часа, след като преди дни надигра Азербайджан с 2:1.

„Играем с разлика от три дни между двата мача, така ще има няколко промени срещу Малта. Обаче да ви кажа имената на играчите ще е малко прекалено“, заяви наставникът на „скуадра адзура“.

„Грациано Пеле? Той е опция, тъй като аз никога не викам някого просто защото се справя добре на клубно ниво. Той е опция точно както Имобиле, Джовинко и Дестро.“

„Пирло игра добре срещу Азербайджан, но се връща след сериозна травма, така че ще преценим ситуацията. Верати е здрав и е в най-добро кондиционно състояние. Пирло беше пазен персонално в миналия мач, но е свикнал с това. Неприятно е когато даден отбор подхожда по този начин, тъй като е вредно за футбола.“

„Винаги казвам на играчите си, че красивият футбол води до победа. Работим върху нашата атакуваща философия. Можем да очакваме тежък мач срещу Малта, тъй като те играха открито и атакуващо срещу Норвегия. Бяха победени единствено заради контраатаките“, допълни Конте.