Легендарният вратар на Испания Икер Касияс демонстрира чувство за хумор напук на непрестанните критики, на които е подложен в родината си. Стражът беше разпънат на кръст заради грешките си при загубата с 1:2 от Словакия, затова побърза да „утеши“ противниците си с думите, че не е безсмъртен.

Селекционерът на „ла фурия роха“ Висенте дел Боске по соломоновски опита да успокои страстите, като остави 33-годишният играч на пейката при победата над Люксембург с 4:0. На негово място първи мач за Испания записа Давид де Хеа.

„Преходът на вратарския пост ще бъде плавен. Не съм безсмъртен, няма да играя вечно. В момента обаче се чувствам добре и смятам, че мога да помогна на страната си да се класира за Евро 2016“, заяви Касияс.

„След като загубиш даден мач, всякакви мисли ти минават през главата“, допълни той по темата за евентуално свое отказване от националния тим. „Чувстваш се ядосан. Същото е все едно да спориш с брат си и през ума ти минава: „Ще го убия!“, но всъщност не го мислиш. Искам да продължа да играя в националния отбор колкото се може по-дълго, докато треньорът ме иска.“

„Когато си играл за Реал и Испания толкова време, колкот аз съм го правил, хората искат да бъдеш най-добрия. Да играеш винаги по един и същи начин. Трябва да се справяш с напрежението и да оборваш критиките на терена. В такива дни трофеите ми са по-сладки.“

„С Висенте дел Боске имаме фантастична връзка. Сега съм на 33 години и няма да играя толкова често, колкото ми се иска. Де Хеа и Касия са следващите и аз не съм се разсърдил от казаното от треньора за плавния преход“, завърши Касияс.