Фернандо Сантош спечели обжалването си пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана срещу наложеното от Международната футболна асоциация (ФИФА) наказание.

Вместо в осем, португалският национален селекционер няма да води тима си в четири двубоя, а останалите два от наказанието ще бъдат условни за срок от шест месеца. КАС определи, че Сантош е виновен за поведението си по време на мача между Гърция и Коста Рика на световното първенство, но също така подчерта, че неговото наказание е прекалено голямо. Както е известно, тогавашният гръцки национален селекционер протестира срещу съдийските отсъждания по време на продълженията, които завършиха наравно 1:1.

Гърция загуби с дузпи. От КАС съобщиха, че Сантош е "протестирал срещу съдийските решения и е хвърлил съмнения върху неговата безпристрастност". След като наказанието на Сантош беше смалено на половина, а два от четирите останали бяха поставени в графата "условни", треньорът няма да ръководи Португалия в две срещи. Това са европейските квалификации със Сърбия и Армения./БТА