Пер Шилиан Скелбрейд предупреди, че срещата е важна за целия норвежки футбол, не само за кампанията на националния отбор. Скелбрейд беше на пресконференцията по повод утрешната европейска квалификация от група Н между Норвегия и България.

"Всеки мач е от решаващо значение. Всички точки, които печелим, може да се окажат решаващи в края на кампанията. Би било много добре да приключим този отрязък с шест точки от два мача. Нашата цел е да се класираме на Евро 2016. Победата над България ще бъде важна за целия норвежки футбол“, смята играчът предвид лошите резултати в последно време и отсъствието на страната от големите форуми.

Футболистът е на мнение, че при тези резултати Италия и Хърватия ще имат директна битка за първите две места, докато успех на Норвегия над България ще даде предимство на домакините в спора за 3-ото място.

"Най-добрият трети отбор в деветте групи също отива на Европейското директно, защо да не сме ние!? Ако трябва да бъда честен, Норвегия и България ще спорят за 3-ото място“, каза още Скелбрейд, който е и капитан на страната си.

Ивайло Йовчев, специален пратеник на Дарик радио в Осло