Искри прехвърчаха между ръководството на Ювентус и шефовете на италианския национален отбор, след като шампионът на Серия А отзова своя контузен футболист Джорджо Киелини.

Италианецът получи травма в прасеца по време на тренировка със „скуадра адзура“, а прегледите установиха, че футболистът няма да може да вземе участие в първата европейска квалификация срещу Норвегия.

Първоначално от федерацията публикува съобщене, в което се казваше, че с Юве е постигната договорка защитникът да започне лечение, но да остане част от лагера.

Впоследствие обаче „бианконерите“ повикаха футболиста си обратно в Торино. „Ние сме разочаровани, че Киелини трябваше да напусне“, каза тийм мениджърът на Италия Габриеле Ориали.

„Тук има нов треньор, който е работил с него в течение на три години. Като се имат предвид тренировъчните методи на Конте, Киелини можеше да е от полза на своите съотборници.“

„В Ювентус промениха мнението си и поискаха играчът да се прибере в Торино. Ние единствено можехме да приемем и да следваме правилата. Каква е причината за промяната? Не сме питали, а те не ни казаха. Може би го искат обратно в клубната база, за да ускорят лечението му, при все че националният отбор има доста талантливи медици и физиотерапевти. Да задържим Киелини не беше молба лично на Антонио Конте, а по-скоро идея, около която се обединихме всички. Дали това не е отговорът на Ювентус спрямо Конте заради напускането му? Можете да го тълкувате както си искате“, каза още Ориали.