Типично в свой стил, Италия постигна трудна и минимална победа с 1:0 над тоталния аутсайдер в група Н на европейските квалификации Малта.

„Скуадра адзура” проведе аристократично двубоя с футболното джудже, в който дори в дълъг период бе с човек повече на терена. Четири греди и още няколко пропуска не позволиха на италианците да стигнат до по-изразителен успех, но единственият гол, дело на дебютанта Грациано Пеле, бе достатъчен за трите точки, които запазиха пълния им актив от 9 точки.

От самото начало на мача гостите поеха контрола над случващото се на терена като още в първите 20 минути на мача на два пъти бяха много близо до гола. Направилият дебют за „скуадра адзура” Грациано Пеле, както и героят от мача с Азербайджан Джорджо Киелини, удариха греди след изстрели с глава. Малко след тях с глава стреля и Леонардо Бонучи, чийто удар бе отразен от вратаря Хог.

Логичното все пак се случи в 24-ата минута като гол в дебюта си реализира Пеле. След центриране от корнер, на близката греда Бонучи засече с глава, Хог изби, но топката попадна в Имобиле. Неговият  опит за удар бе засечен от Пеле, който от няколко метра успя да вкара за 1:0.

Малко след това малтийците улесниха задачата на своя съперник, след като останаха с човек по-малко. Директен червен картон получи капитанът Майкъл Мифсуд за нарушение срещу Флоренци.

В началото на втората част италианците записаха и трета греда като този път близо до гола бе Антонио Кандрева.

Италия продължи да има инициативата, но въпреки численото си предимство в следващите минути не успя да стигне до някакви сериозни голови възможности.

До такава бяха на път да стигнат малтийците в 73-ата минута, когато грешно върната назад топка на Киелини бе на път да изведе Шембри сам срещу Буфон. Това предотврати Бонучи, който фаулира нападателя на Малта и като последен в отбраната получи директен червен картон.

Малко след това Марко Верати можеше да успокои „скуадра адзура”, но ударът му в долния ляв ъгъл бе отразен от Андрю Хог.

До края на мача италианците доиграваха с внимание да не допуснат грешка в отбрана, а в добавеното време записаха и четвърта греда, дело на Себастиан Джовинко. Така в крайна сметка, макар и минимално, фаворитите стигнаха до трите точки. В класирането в нашата група Италия е на второ място с 9 точки, колкото има и лидерът Хърватия, но с по-добри показатели. Норвегия е трета с 6, следвана от България с 3, Малта и Азербайджан без точков актив.