Петър Виденов  е част от дуото – Виденов-Врачев, които на ротационен принцип водят студийната програма „Рандеву“ за UEFA EURO 2016. Той е на 38 години. Занимава се професионално с журналистика от 17 години. Завършил е „Логопедия“ и  това му помага за брилянтната  артикулация, която феновете на спорта могат да оценят по достойнство. Отразява футбол, Формула 1 и моторни спортове. Първото голямо спортно събитие,  за което работи, е EURO 2000.  Любимият му европейски клуб е „Астън Вила“. Свободното си време отделя на дъщеря си Александрина, която е на 8. Петър обича природата, планините и приключенските романи. Неговият фаворит за финала на UEFA EURO 2016 е Италия, но очаква купата да спечели Франция.

- Кои са най-големите изненади до момента на EURO 2016?

- Изненадите са много. Първо фаворитите не играят чак толкова по-силно от останалите и никой не се откроява над останалите като възможности. Дебютантите се справят изключително. Уелс спечели групата, в която беше и Англия. Исландия продължи напред, а след като 30 години не беше участвала на голям форум, Унгария спечели своята група, в която беше Португалия на Кристиано Роналдо. 

- Кои са най-големите разочарования?

- Очакваше се повече от някои звезди. Златан Ибрахимович дойде на първенството след като вкара най-много голове за един сезон в цялата си кариера. А на UEFA EURO 2016 не  успя да се разпише и Швеция отпадна. Тъжен край в националния тим на една велика кариера, защото Ибра обяви, че повече няма да играе за родината си. Разочарова и голмайсторът на квалификациите Роберт Левандовски.

- Има ли гафове в ефир и смешни истории зад кадър?

- Когато си много часове в ефир, винаги има грешки. Няма да забравя как на гости ми беше Ангел Станков и понеже говорехме за хърватите се превърна в Ангел Станкович...

- Залагате ли помежду си за изхода на мачовете?

- Не. Макар България да не участва, всеки си има предпочитания и стиска палци за своите.

- Какви са разликите от сегашния шампионат спрямо предишните?

- На първо място впечатление прави, че тук всички срещи са изключително равностойни. Няма случай, в който някой да е бил разгромен. Дори когато световният шампион Германия се изправи срещу малката Северна Ирландия резултатът бе само 1:0. Другото, което прави впечатление е ниската резултатност. Твърде малко отбелязани голове и обикновено в края на мачовете падат попаденията. Куриозното е, че отборите са повече като бройка, а головете по-малко.

- Най-важното след UEFA EURO 2016?

- Че какво по-хубаво разпускане от гледане на супер мачове всеки ден? И то по няколко... Ще възнаградя семейството си с моето внимание заради търпението им в последния месец. А после пак идва ред на цар футбол!