Хърватските медии упорстват и в коментарите си след мача с България, който спечелиха с 1:0 в София, продължават да наричат нашите с нелицеприятни квалификации.

„Прав беше репортерът на „Спортске новости“, който написа, че българите са група от футболни анонимници, колкото и да се сърдят на това определение колегите от България. В момента българите са от Втора дивизия, по-близо до третия футболен свят, отколкото до модерните западни футболни технологии“, пише в коментар след двубоя jutarnji.hr.

„В момента българите не са дори сянка от онзи голям отбор със Стоичков, Лечков и Костадинов, който стана четвърти в света през 1994 година. В петък се видя, че тактически и технически са едно ниво под нас, че с топката са на „вие“ и не могат да си подадат два точни паса. И срещу такъв посредствен отбор ние поставихме победата си под въпрос, предоставяйки му инициативата“, пише още изданието.

В коментара се посочва, че за разлика от Германия, която унищожи Бразилия със 7:1 на Мондиала, усещайки слабостите на „кариоките“, хърватите са започнали силно мача с България, но вместо да ни довършат, към края анализаторът смятал, че Бог ще накаже хърватите заради високомерието им.