Селекционерът на Англия Рой Ходжсън не скри задоволството си от победата с 5:0 над Сан Марино в група Е от квалификациите за Евро 2016.

„Трите лъва“ не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и разбиха скромния си опонент, който обаче се ползва с високо мнение от страна на Ходжсън.

„Според мен те са по-добър тим през тази година в сравнение с миналата и правят стъпки напред, макар да са аматьорски отбор. Ще им отнеме време преди да могат да бият тим като нашия на „Уембли“. Не мисля, че тази вечер нещата опираха до уважение. Просто трябваше да си свършим работата и съм доволен много“, каза наставникът.

„Беше трудно да ги пречупим през първото полувреме, но знаехме какво може да стане, ако не вкараме бърз гол. Продължихме да нападаме и да правим правилните неща. През втората част темпото беше по-бързо, а вече след 2:0 и 3:0 за тях стана трудно да продължават в същия дух. Работата е свършена, взехме точките и можем да се концентрираме върху следващия мач срещу Естония“, завърши Ходжсън.