Мениджърът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън поиска от нападателя Даниъл Стъридж да подобри физическата си форма, ако иска да бъде в състава за европейското първенство през юни във Франция. 

Голмайсторът на Ливърпул не е играл за представителния тим на страната от 18 месеца, след като в този период бе споходен от редица травми. Той обаче ще бъде титуляр тази вечер в контролата с Холандия на "Уембли", която е и последната проверка за "трите лъва" преди Ходжсън да обяви футболистите, на които ще разчита на европейското. 

Двубоя Англия - Холандия можете да гледате от 22 часа в Gong Play и по Diema Sport 2.

"Радостно е, че играч от класата на Стъридж се завръща в отбора. Моята работа е да му дам шанс да докаже, че заслужава място в тима. Надявам се той да продължи да играе редовно в клубния си тим, защото определено му липсват мачове", добави Ходжсън. 

"Същото важи и за Дани Уелбек, който също пропусна много мачове. В оставащите 4-5 седмици до края на сезона те двамата трябва да запишат максимално много мачове, за да ме убедят, че заслужават местата си", каза още бившият мениджър на Фулъм и Ливърпул. 

Ходжсън ще обяви имената на 23-ата си избраници на 12 май, като за момента сигурни в атака изглеждат само Хари Кейн и Джейми Варди, които имат общо 40 гола в първенството. 

Кандидат за място в нападението на Англия е и капитанът Уейн Рууни, който в момента се възстановява от травма в коляното. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS