Хоакин Капарос е основният фаворит да наследи Висенте дел Боске на поста национален селекционер на Испания след Европейското първенство във Франция, твърди „AS“.

Според информацията, Капарос е отхвърлил оферти от Малага, Еспаньол и Валенсия през последните седмици, тъй като очаква да получи покана да води националния отбор на Испания.

Висенте дел Боске вече обяви, че ще се оттегли от поста, който заема в момента именно след Европейското първенство във Франция.

Останалите имена, които се спрягат за национален селекционер на Испания са Ернесто Валверде, Унай Емери, Пако Хемес и Жулиен Лопетеги.

Валверде обаче поднови договора си с Атлетик Билбао, докато Емери има актуален контракт със Севиля, както и Хемс с Райо Валекано.

Лопетеги развали взаимоотношенията си с Испанската футболна федерация, тъй като напусна поста на селекционер на младежкия национален отбор, за да поеме Порто, където обаче се провали и бе уволнен.

Секретарят на испанската федерация Хорхе Перес в края на миналата година обяви, че Капарос е първи в списъка.

Хоакин Капарос се познава отлично с Дел Боске, а също така поддържа много добри взаимоотношения с основните играчи като Серхио Рамос, Жерар Пике и Андрес Иниеста.

Капарос също така познава отлично младежките и юношеските формации на националния отбор на Испания, а също така и школите на различните клубни отбори.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS