Капитанът на Ливърпул Джордан Хедерсън може да играе отново този сезон. Това обяви мениджърът на „червените“ Юрген Клоп. Английският национал получи травма в коляното по време на сблъсъка от Лига Европа срещу Борусия в Дортмунд, завършил при резултат 1:1.

Хендерсън бе заменен принудително, а след края на мача напусна стадиона с патерици. След направените медицински прегледи стана ясно, че халфът на „мърсисайдци“ е увредил коленни връзки и ще отсъства от терените между шест и осем седмици.

Някои от специалистите предположиха дори, че Хендерсън е под сериозен въпрос и за предстоящото европейско първенство във Франция това лято.

Клоп обаче се опита да успокои обстановката, като заяви, че има шанс полузащитникът да се завърне в игра до края на сезона.

„Контузията е сериозна, но не толкова, че да няма никаква надежда да се появи в игра за последния мач или дори последните два мача от сезона“, коментира Клоп. „Разбира се, че все още има шанс и за участие на Европейските финали“, продължи немския спец.