Нападателят на Атлетико Мадрид и френския национален отбор Антоан Гризман не скри, че е разочарован от решението Карим Бензема да бъде изключен от състава за Евро 2016.

По-рано Френската футболна федерация обяви, че няма да разчита на играещия в Реал Мадрид голаджия, който в момента е подсъдим по делото за изнудване на съотборника си в представителния тим Матийо Валбуена. От централата мотивираха решението си с нуждата да се работи за единството на отбора.

Още през декември Бензема бе наказан и спря да получава повиквателни. Гризман счита това за огромна загуба, но все пак смята, че тимът би могъл да се справи и така. „Научих новината, докато пътувах с отбора към стадиона за мач. Лично аз съм много тъжен, тъй като двамата се разбираме добре на и извън терена“, каза футболистът на Атлетико.

„Все пак трябва да уважим избора. Ще се опитаме да дадем най-доброто и да извървим пътя до финала. Бензема е голям играчи и ще ни липсва. Ние обаче имаме и други нападатели. Видяхме ги в последните два приятелски мача. Жиру и Жиняк ще свършат работа. Ние имаме вяра в тях и ще се трудим здраво. Лидерът е нашият колектив. Знам, че можем да изиграем наистина страхотен турнир“, допълни Гризман.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS