Нападателят на Волфсбург Макс Крузе не получи повиквателна за приятелските мачове на Германия през настоящата пауза за националните отбори, тъй като има проблем с пристрастеността си към течния шоколад „Нутела“.

Липсата му от състава на Йоаким Льов няма много общо с онези 75 хиляди евро, които футболистът затри при игра на покер, като ги забрави в таксито, с което се прибираше към дома си. Серията от инциденти с 28-годишния играч продължи със спречкване с жена в берлински нощен клуб. Крузе издърпа телефона на дамата от ръцете й, докато тя го снимаше по време на празненствата за неговия рожден ден. В крайна сметка това също допринесе за решението на Льов да не го вика, а Волфсбург го глоби за проявата с 25 хиляди евро.

„Ние се нуждаем от играчи, които са фокусирани върху футбола“, коментира селекционерът на „бундестима“. „Те трябва да разберат, че трябва да дават пример. Говорих с Макс за това, което очаквам от футболистите си на и извън терена. Неговите действия през последните седмици са непрофесионални“, отсече Льов.

Хранителният режим очевидно също допълва списъка с недостатъци на острието. Директорът на Волфсбург Клаус Алофс разкри, че заради пристрастеността си към шоколада Крузе е бил на специална диета по време на последния лагер на тима. „Целта ни е да подпомагаме нашите играчи да показват оптимална форма. Макс трябва да коригира някои аспекти“, заяви Алофс.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS