Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан повика защитника на Севиля Адил Рами като потенциален заместник на контузения Рафаел Варан, ако играчът на Реал Мадрид не се възстанови навреме за турнира през лятото.

Битката за европейския трон започва на 10 юни със срещата от група А между „петлите“ и Румъния. Очакванията към домакините са много високи, така че е нормално Дешан да се тревожи за състоянието на един от ключовите си играчи.

Варан стада от мускулно разкъсване в лявото бедро, като от Реал до този момент не са се ангажирали с конкретен срок за възстановяването му. Най-вероятно лекарският щаб на „белия балет“ прави всичко възможно да вдигне футболиста за предстоящия финал в Шампионската лига на 28 май, но на този етап изгледите за успех не са добри.

Затова към лагера на Франция ще се присъедини Адил Рами, който би трябвало да заеме мястото на Варан, ако последният не бъде излекуван навреме. „Предвид контузията на Рафаел Варан и изчакването на допълнителна информация за медицинските изследвания, Дидие Дешан повика Адил Рами, който ще се присъедини към отбора във вторник“, уточниха от местната федерация.

Освен Румъния в група А Франция трябва да играе още срещу Швейцария и Албания.