Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан настоя, че няма да прати повиквателна до защитника на Атлетик Билбао Аймерик Лапорт само за да предотврати такава от страна на Испания.

21-годишният футболист е представлявал „петлите“ в националните гарнитури до 17, 18, 19 и 21 години, но все още чака своя дебют при мъжете. По принцип травмата на Мамаду Сако (Ливърпул) отвори място в групата на Дешан за предстоящите контролни мачове, но наставникът реши да не включва Лапорт.

Тъй като играчът играе от малък в Испания и по-специално в Билбао, футболната федерация на страната има право да му изпрати своя повиквателна, което ще постави играча пред дилема. Макар тази възможност да е съвсем реална, Дешан запазва спокойствие.

„Лапорт? Отнасям се с него като с всеки друг. Няма да повикам някого само защото може да бъде потърсен от друга държава“, отвърна специалистът.

„Ситуацията прилича на тази с Жанели Имбула (който избра белгийския национален отбор – б.р.). Тогава се случи същото нещо“, добави Дешан.