Естония надви минимално Литва с 1:0 и взе важни три точки в борбата за третото място и участие в баражите. В равностойното балтийско дерби домакините стигнаха до труден успех, но с 10-те събрани точки Естония зае поне временно третото място в група Е, зад Англия с 21 и Швейцария с 12, но пред Словения, която е с 9 преди двубоя си срещу „кръстоносците“. Литва с 6 точки е на предпоследното място.

Първото полувреме започна с добра възможност за домакините. Константин Василиев направи остър пробив, но центрираната от него топка премина над гредата.

Отговорът на гостите от Литва дойде в 20-ата минута, когато Панка опита да затрудни вратаря на Естония, но Аксалу се справи.

В 37-ата минута Линдпере опита да отиграе с глава една трудна топка, но я прати покрай вратата на Естония.

Две минути преди почивката младият Новиковас застраши 30-годишния вратар на естонците, но Аксалу е добре пласиран и изби в корнер.

В началото на второто полувреме на Аксалу отново му се наложи да боксира. Точните удари във вратата бяха в актива на литовците, докато естонците стреляха повече, но по-разсеяно в аут.

Първият точен изстрел за Естония обаче донесе гол за домакините. В 71-ата минута Константин Василиев се възползва от добрия пас на Зеньов и реализира за 1:0.

Десет минути преди края Литва имаше страхотен шанс да изравни,но ударът на Петравичус беше блокиран.