Звездата на ФК Торонто Себастиан Джовинко смята, че е съвсем нормално да бъде сред кандидатите за окончателния състав на Италия за предстоящото Евро 2016.

Като юноша дребничкият нападател беше считан за един от най-големите таланти, но в последно време се загуби на международната сцена, тъй като не получаваше достатъчно игрови минути в Ювентус. Така именно се стигна до трансфера на 29-годишния играч в Мейджър Лийг Сокър, където той се превърна в истинска сензация. Джовинко вкара 22 гола в 33 мача в клубното първенство на САЩ и Канада и така на Апенините пак се заговори за него.

„Наистина се надявам да получа повиквателна (за Евро 2016 – б.р.), обмислям този вариант“, каза Атомната мравка, както е прозвището на футболиста. „Някои хора вярваха, че повече няма да ме видят в националния отбор, но аз се справих добре тук и отново ме повикаха.“

„Треньорът Антонио Конте каза, че няма да се ограничава при избора си, така че от мен зависи да привлека вниманието му. Различният календар в МЛС може и да е предимство за мен, но като цяло не мисля, че това е от значение. От днес официално (визира стартът на сезона в първенството – б.р.) съм в битката за местата. Селекционерът вече има някои идеи, но 3 месеца са доста време, за да променя нещата“, заяви Джовинко.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS