Националният селекционер на Испания Висенте дел Боске защити своя футболист Жерар Пике от критиките, които защитникът на Барселона все още получава заради първите два мача на „ла фурия роха“ на Мондиал 2014.

Испанците разочароваха тотално в Бразилия, като паднаха с 1:5 от Холандия и 0:2 от Чили и така обезмислиха срещата си срещу Австралия в група В.

Пике, както и цялата отбрана, обраха негативите за представянето, но Дел Боске плътно застана зад своя играч. „Той е отдаден толкова, колкото и останалите, ако не и повече. Ако е здрав, той ще бъде повикан за следващия ни мач“, обяви наставникът.

„Срещу Франция играхме добре в защита и по-слабов в атака. Срещу Македония атакуващите ни играчи бяха във форма. Икер също така направи три важни спасявания“, каза още Дел Боске.

„Мунир Ел Хадади вече изяви желанието си да играе за Испания при младежите. Не го повикахме само заради неговата националност. Той е добър. Той е онзи тип нападател, който трудно се намира.“

„Няма да се боря срещу критиците. С цялото ми уважение, но няма да влизам в полемика с когото и да било. Ще критикувам себе си, но не ми харесва да говоря пред всички за слабите страни на отбора. Предпочитам да се концентрирам върху позитивното. Забалежките ще ги пазя за съблекалнята“, допълни специалистът.