Старши треньорът на Испания Висенте дел Боске похвали Давид Силва за представянето му в европейската квалификация срещу Македония и призна, че тимът е загубил доверие след Световното първенство в Бразилия това лято. Давид Силва реализира едно от попаденията при успеха с 571 над македонците, а Дел Боске вярва, че свободата да играе в своя стил е позволила на Силва да блесне в двубоя.

Висенте дел Боске призна още, че Испания е загубила част от респекта към себе си, след Мондиала в Бразилия, но се надява, че това ще се промени с повече убедителни победи.

„Със сигурност Силва бе един от играчите, които се представиха най-добре тази вечер. Това е така, заради свободата, която получи“, заяви испанският селекционер. „Той има талант да разбива защитата на съперника, а и комбинираше добре с играчите пред него. Знаем, че Испания загуби част от доверието в себе си, заради Световното и сега трябва да се докажем отново“, добави още Дел Боске.

„За да направим това, ние трябва да се представяме по-добре на терена. Опитваме се да играем добре, печелейки точки за класиране на Евро 2016“, коментира още Висенте дел Боске след победата над Македония.

Испания излиза срещу Словакия в следващия си двубой от европейските квалификации.