Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Висенте дел Боске направи равносметка на изминаващата 2014 година и отчете провала на Световното първенство в Бразилия.

Там „ла фурия“ пристигна като действащ шампион, но само след първите си два мача сдаде титлата.

„Голямото събитие беше Световното, а ние не се справихме много добре. Изиграхме два слаби двубоя в началото и това срина всичко друго, което постигнахме през годината“, каза опитният специалист.

„Всички до един решихме, че можем да продължим след Мондиала в Бразилия. Аз имам доброто намерение да изпълня договора си. Не мисля, че съм в тежест на отбора. Опитваме се да го реформироваме и да се конкурираме отново по начина, по който го правехме преди.“

„Не прибързваме с викането на нови играчи, просто взимаме тези, които са най-добре подготвени“, каза специалистът по повод подмладяването, което така или иначе тече в тима. „Може и да сме променили имената, но важното е да не изоставяме философията или игровия си план.“

„В момента сме насред квалификациите си за Евро 2016 и трябва да внимаваме, за да не усложним нещата“, завърши Дел Боске.