Селекционерът на испанския национален отбор Висенте дел  Боске повика двама пълни дебютанти за квалификацията за Евро  2016 срещу Беларус другия месец. Това са двама футболисти на  Севиля- халфът Алеиш Видал и вратарят Серхио Рико. 

25-годишният Видал и 21-годишният Рико се присъединяват към  съотборника си Витоло за гостуването в Борисов на 14-и юни. За  тримата играчи това е своеобразно признание за качествата им,  след като бяха основни фигури в класирането на клубния отбор за  финала в Лига Европа. 

Утре Севиля ще играе във Варшава финал за Лига Европа срещу  украинския Днипро (Днипропетровск). 

"Рико е младо момче, което направи невероятен сезон. Той  напълно заслужава място в националния отбор на страната. Същото  се отнася и за Алеиш Видал, коментира селекционерът Дел Боске. С  пет изиграни мача испанците имат 12 спечелени точки,  изоставайки на 3 от изненадващия лидер в група С Словакия. След  поражението с 1:2 в Жилина миналия октомври, през септември  двата отбора ще играят отново. 

Малки мускулни проблеми имат Диего Коща от Челси и Тиаго  Алкантара от Байерн. За да не се рискува здравето им, те не са в  групата. На 8-и юни Испания ще играе контрола с Коста Рика в  Леон, след което насочва вниманието си към мача с Беларус.