Националният селекционер на Испания Висенте дел Боске заяви, че „Ла Фурия“ има амбиции да защити титлата си от Европейското първенство през 2012-а година. Специалистът каза, че никой в редиците на неговия състав не е изпаднал в песимизъм, а повод за тези изказвания са предстоящата квалификация срещу Украйна.

„Ние мислим за това, че искаме да отидем във Франция на Евро 2016 и да защитим титлата си. Не сме се отдали на песимизъм“, започна Дел Боске.

Колкото до състоянието на Бускетс, Дел Боске обясни: „Бускетс е в чудесно състояние. Направи 3 тренировки и мисля, че няма да има проблеми да играе срещу Украйна“.

„Двубоят срещу Украйна е важен за нас. Ние се нуждаем от победа, за да се класираме“.

„Тренирали сме с всички играчи. Възлагаме сериозно надеждни на Мората. Чудесно е, че играе в чужбина, а също така, че има игрови минути за Ювентус“, обясни още Дел Боске.

„Рамос е от най-добрите централни защитници. Миналата година се отчете и с важен гол. Той е много важен“, завърши Дел Боске.

Двубоят между Испания и Украйна е на 27 март от 21.45 часа българско време.

„Ла Фурия“ се намира на второ място в квалификационна Група С с 9 точки. Лидер е Словакия с 12 пункта. Украйна е на 3-о място също с 9 точки.