Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Висенте дел Боске защити решението си да повика вратаря на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа за предстоящата европейска квалификация срещу Беларус и контролата с Коста Рика.

Бившият играч на Атлетико Мадрид е забит принудително на пейката при „червените дяволи“, тъй като се опитва да си издейства трансфер в Реал Мадрид. Дотук обаче двата тима не могат да се договарят, а пък мениджърът Луис ван Гаал извади Де Хеа от състава си за назидание.

Липсата на игрова практика при него очевидно не притеснява Дел Боске. „Като се има предвид ситуациите на Давид и Икер Касияс, не видяхме причина да не вземем Де Хеа при нас. Случващото се в клуба му е временно и ще бъде изяснено до 1 септември“, каза наставникът.

„Заедно с Касияс смятам, че той е вратарят, който ще пази вратата на Испания през идните години. Вярно е, че той не играе в необходимия брой мачове в официалните турнири, но все пак сме в началото на първенството. Давид е активен, тренира и е готов да играе за нас. Да, точно сега, нищо че не играе в Юнайтед“, добави специалистът.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!