Десният краен защитник на италианския национален отбор Матео Дармиан призна, че е трябвало да се справя с доста емоции след първия си гол за „скуадра адзура“.

Новото попълнение на Манчестър Юнайтед се разписа при успеха 3:1 над Азербайджан, който класира италианците директно за финалите на Евро 2016. Бившият ас на Торино вкара последното попадение за тима си в Баку.

„Разбира се, че бе много емоционално да отбележа първия си гол за Италия. Той е изцяло заслуга на моите съотборници“, каза Дармиан.

„Бяхме много концентрирани и изобщо не мислехме за контузиите си. Всички, които са тук днес, заслужават мястото си в този отбор и се доказват ден след ден. Жалко е за тези, които напуснаха лагера, но ние сме колектив и се радваме, че се класирахме.“

Във вторник Италия посреща Норвегия в Рим и равенство ще бъде достатъчно, за да си подсигурят „адзурите“ първото място в нашата група Н. „Когато излизаме на терена, винаги го правим с мисълта за победа. Същото ще бъде и срещу Норвегия“, каза още Дармиан.