Нападателят на Ливърпул Дани Ингс призна, че не е знаел как да реагира, когато е разбрал, че е повикан за националния отбор на Англия.

23-годишният футболист по принцип е редовен участник в младежкия тим под ръководството на Гарет Саутгейт. В последните си четири мача за „червените“ той вкара два пъти и показа нелоши игри, които са убедили селекционера Рой Ходжсън да заложи на него за двете последни евроквалификации. Двубоите срещу Естония и Литва на практика са без значение за „трите лъва“, които вече си осигуриха място във финалите за Евро 2016.

„Ако трябва да съм честен, бях шокиран от повиквателната. Изобщо не я очаквах“, каза Ингс, който заради предстоящите си ангажименти е отложил семейно събиране. „Вече бях резервирал самолетни билети, за да видя семейството си в Саутхемптън по време на паузата за националните отбори, но веднага ги отмених.“

„Получих съобщението сутринта преди тренировката с момчетата. Това значи изключително много за мен. Беше моя мечта от дете да получа повиквателна за Англия и сега, след като я получих, се чувствам невероятно.“

„За мен това е голям тласък в кариерата. Ще ми вдъхне повече увереност, за да продължавам напред. Хубаво е хората да признават усилията, които полагаш, но пак казвам – изобщо не я очаквах“, добави Ингс.