Отборът на Чехия продължава с отличното си представяне от началото на квалификациите за Евро 2016. Възпитаниците на селекционера Павел Върба се наложиха като домакини над Исландия, който преди двубоя оглавяваше класирането с Група А. Чехия победи с 2:1 и така запази стопроцентовия си актив от началото на кампанията.

Мачът не започна много добре за домакините, които допуснаха ранен гол във вратата си. Исландците, които изненадват с представянето си от началото на борбата, откриха резултата още в 9-ата минута. След изпълнение на тъч, опитният вратар на домакините Петър Чех направи неразчетено излизане и не успя да избие добре топката. Тя попадна в Бярнасон на аутлинията, който я върна към Сигурдсон, който от своя страна я прати без проблеми в опразнената врата.

Тимът на Чехия обаче показа характер, и макар и късно, все пак стигна до изравняване на резултата. Равенството бе възобновено в продължението на първата част, когато домакините получиха правото да изпълнят свободен удар. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Пудил с глава подаде към Кадерабек, а той с прецизен удар в горния ляв ъгъл на вратата не остави шанс на вратаря.

В 61-ата минута домакините стигнаха до пълен обрат, но не и без помощта на вратаря на исландците Халдорсон, който си вкара автогол. След пробив отляво, топката бе центрирана, последва рикошет в защитник на Исландия и подлъга вратаря, който от няколко сантиметра я отклони в собствената си мрежа.

С успеха си Чехия измести именно Исландия от първото място и вече има актив от 12 точки.

В другия мач от групата Турция постигна първата си победа от началото на европейските квалификации. Южните ни съседи се наложиха с 3:1 над скромния тим на Казахстан. Головете за домакините реализираха Бурак Йълмъз, който се разписа на два пъти и Сердар Азиз. В заключителните минути на срещата гостите получиха правото да изпълнят дузпа, а точен от бялата точка бе Самат Смаков.

С тази победа Турция събра актив от четири точки и вече заема четвъртото място в групата пред Латвия и Казахстан.