Селекционерът на Белгия Марк Вилмотс няма да може да разчита на четирима основни футболисти за контролата с Португалия в края на месеца. От списъка му отпаднаха капитанът Венсан Компани, Ян Вертонген, Еден Азар и Кевин де Брюин.

Защитникът на ФК Брюж Бьорн Енгелс получи първата си покана, като той ще заеме мястото на Компани, който получи контузия по време на мача на клубния си отбор в Шампионската лига миналия вторник.

По-малкият брат на Азар- Торган, се връща в състава и трябва да заеме мястото на Де Брюин в халфовата линия.

Вилмотс каза, че Аксел Витсел при отсъствието на Компани ще носи капитанската лента на „червените дяволи“. По принцип заместници на централния бранител с лентата са Азар и Вертонген, но също липсват.

Мачът Белгия- Португалия ще се играе в Брюксел на 29-и март, като три дни по-рано португалците са домакини на България. И белгийци, и португалци се готвят за Евро 2016.

Групата на Белгия:

вратари: Тибо Куртоа, Симон Миньоле, Жан-Франсоа Жиле;

защитници: Тоби Алдервайрелд, Дедрик Боята, Джейсън Денайър, Бьорн Енгелс, Гийом Жиле, Никола Ломбертс, Джордан Лукаку и Томас Вермален;

полузащитници: Яник-Ферейра Караско, Насер Шадли, Муса Дембеле, Маруан Фелайни, Торган Азар, Драйс Мертенс, Раджа Наинголан и Аксел Витсел;

нападатели: Миши Батшуай; Кристиан Бентеке, Ромелу Лукаку, Дивок Ориги.