Австрия стигна до победа с 2:1 в една от малкото си контроли преди началото на Евро 2016. Жертвата в този мач беше коравият тим на Албания, който всъщност оказа доста съпротива и също показа, че се готви добре за турнира през лятото. 

Иначе австрийците рано-рано стигнаха до преднина, която се оказа и решаваща за успеха им. Още в 6-та минута головата машина Марк Янко откри резултата със своя 26-и гол с екипа на родината. 

Партньорът му в предни редици Мартин Харник отбеляза за 2:0 още в 13-та минута, като за него пък това беше 14-о попадение за Австрия. Така рано-рано интригата изглеждаше приключила. 

Но не така мислеха албанците. Те погледнаха по-смело напред и малко след почивката намалиха резултата. В 47-та минута Ермир Леняни намали на 1:2, но поривът на балканците беше прерязан в 76-та минута, когато Ергис Каце си изкара втори жълт картон.

В крайна сметка резултатът се запази непроменен до края и така Австрия взе победа в контролата пред собствена публика, с което показа, че ако не друго, то поне нападателите ѝ са на световно ниво.