Отборът на Англия продължи с победния си ход в квалификациите за Европейското първенство през 2016 година. Възпитаниците на селекционера Рой Ходжсън се наложиха с 3:1 като домакин на Словения в четвъртия си мач от група C. Така „трите лъва“ събраха актив от 12 точки, а капитанът Уейн Рууни записа своя мач номер 100 с националната фланелка.

Двубоят за домакините бе от изключителна важност за амбициите на островитяните за класирането им на финалите след две години, тъй като Словения е тимът, който заема второто място в групата и бе пряк конкурент на англичаните за първата позиция в групата.

Първото полувреме на двубоя, който се игра на стадион „Уембли“ в Лондон не предложи кой знае колко интересни моменти, като единствените интересни ситуации пред двете врати дойдоха в средата на частта.

Първо гостите от Словения имаха своя шанс в 29-ата минута, когато бившият нападател на българския Литекс Миливое Новакович се извиси в наказателното поле след центриране от корнер, но ударът му мина на сантиметри от левия страничен стълб.

Още в ответната атака Рахийм Стърлинг намери по отличен начин Дани Уелбек в малкото наказателно поле, но и неговият удар мина встрани от вратата.

Всички голове в двубоя паднаха през второто полувреме, като резултатът бе открит в 58-ата минута. След центриране от свободен удар Джордан Хендерсън имаше нещастието да си реализира злощастен автогол. Халфът на Ливърпул се опита да изчисти топката с глава, но вместо това я прати неспасяемо под гредата на Джо Харт.

Домакините обаче реагираха като ужилени и още в следващата атака успяха да стигнат до дузпа, а с това и до изравняването. В голмайстор за Англия се превърна Уейн Рууни.

След изравняването на резултата футболистите на Рой Ходжсън взеха инициативата в мача и стигаха до пълния обрат с 3:1. Другите два гола за домакините бяха дело на Дани Уелбек след асистенции на Адам Лалана и Рахийм Стърлинг.

В другия мач от групата, който се игра по същото време, скромният тим на Сан Марино записа историческа точка при домакинството си на Естония. Двубоят приключи без попадения – 0:0.

По-късно тази вечер е двубоят Швейцария - Литва.

Във временното класиране убедителен лидер е тимът на Англия с пълен актив от точки – 12. Втори е съставът на Словения с шест по-малко, следван от Ливтва, чийто тим е също с шест точки, но и мач по-малко. Назад се нареждат Швейцария, Естония и Сан Марино.